جمعه ۴ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۱:۴۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: گروهی از پژوهشگران در سواحل استرالیا در عمق ۳ هزار متری سطح اقیانوس، دنیایی از گونه‌های ناشناخته جانوری و گیاهی کشف کردند

این گروه به کمک روباتی که از راه دور کنترل می‌شود، به چنین عمقی دست یافته‌اند.
به‌گزارش دویچه‌وله در عمقی که روشنایی مفهومی ندارند، عنکبوت‌های دریایی غول‌آسایی زندگی می‌کنند که هم‌خانواده هیچ‌کدام از عنکبوت‌های شناخته‌شده نیستند. آبشفشان‌های دریایی ماهی‌خوارند و پوشش گیاهی مثل فرشی است که مملو از نقطه‌های ‎بنفش رنگ است. 

ران ترشر، یکی از زیست‌شناسان پژوهشکده "CSIRO" استرالیا می‌گوید: «آن‌چه ما را واقعأ حیرت‌زده کرده، تنوع‌گونه‌های جانوری و گیاهی در این عمق است.» 

زیست‌شناسان استرالیایی و آمریکاییِ تیمِ تحقیقاتی، به همراه کارشناسان آبهای‌عمیق، ۴ هفته تمام در عمق ۳ هزار تا ۳ هزار و پانصد متری سواحل استرالیا جستجو کردند. تیم تحقیقاتی، روباتی به بزرگی یک اتومبیل در اختیار داشته که تا ۴۸ ساعت بدون وقفه زیر آب کار می‌کند. این روبات که "جیسون" نام دارد علاوه بر تهیه عکس و فیلم‌کوتاه، نمونه‌هایی از جانوران و گیاهان را از اعماق دریا همراه خود آورده است. 

در تصاویر تهیه‌شده از این عمق، هزاران عنکبوت عجیب و غریب شناورند ‎که اندازه‌ آنها تا ۳۰ سانتی‌متر هم می‌رسد. آبشفشان‌های دریایی، جانوران غیرمتحرکی که به صخره یا پوسته صدفها می‌چسبند و از پلانکتون‌های دریایی تغذیه می‌کنند، در عمق ۳ هزار و ۵۰۰ متری سطح اقیانوس جثه‌ای حدود ۵۰ سانتی‌متر دارند و ‎ماهی شکار می‌کنند. 

تصاویر تهیه شده از این عمق، زیست‌شناسان را غافلگیر کرده است. این نخستین بار است که یک تیم تحقیقاتی به چنین عمقی دست می‌یابد. هدف از این تحقیق که بودجه آن توسط پژوهشکده دولتی CSIRO"" استرالیا پرداخت شده، یافتن فسیل مرجان‌ها بود. 

ترشر می‌گوید: «از این‌که در عمق ۳ هزار متری اقیانوس چه می‌گذرد، هیچ اطلاعی نداشتیم. بیشتر تصور می‌کردیم که با گل‌ولای عریان از گیاه روبه‌رو شویم.»

پژوهشگران این تیم تحقیقاتی که ‎به امید یافتن فسیل‌های مرجانی چند صد هزار ساله و بررسی تغییرات جوی و اقیانوسی وارد چنین عمقی شدند، فیسل‌هایی یافته‌اند که نزدیک ۱۰ هزار سال عمر دارند. ترشر با اشاره به این‌که ‎این فسیل‌ها واقعأ عجیب به نظر می‌رسند می‌گوید: «تحولات شیمیایی ناشناخته‌ای در دنیای آن پایین در جریان است.»

کد خبر 73461

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز